Missing (Film, 2023) - MovieMeter.nl (2024)

+ Mijn Updates

+ Mijn Films

  • Info
  • Stemmen
  • Statistieken

Thriller |111 minuten

3,25 331 stemmen

+ Mijn stem

48 reacties

Genre:Thriller

Speelduur:111 minuten

Oorsprong:Verenigde Staten

Geregisseerd door:NicholasD.Johnson en WillMerrick

Met onder meer:StormReid, NiaLong en KenLeung

IMDb beoordeling:Missing (Film, 2023) - MovieMeter.nl (2)7,1(59.081)

Gesproken taal:Engels en Spaans

Releasedatum:23 februari 2023

Plot Missing

"No one disappears without a trace."

June's moeder Grace verdwijnt spoorloos terwijl ze in Colombia op vakantie is met haar nieuw vriendje. June start een zoektocht, maar moet van de overheid geen medewerking verwachten. Aangezien ze in Los Angeles verblijft pakt ze het creatiever aan. Ze gebruikt de nieuwste technologieën om haar moeder terug te vinden en stuit op geheimen die haar persona in een ander daglicht stellen.

Missing (Film, 2023) - MovieMeter.nl (11)Missing (Film, 2023) - MovieMeter.nl (12)Missing (Film, 2023) - MovieMeter.nl (13)Missing (Film, 2023) - MovieMeter.nl (14)Missing (Film, 2023) - MovieMeter.nl (15)Missing (Film, 2023) - MovieMeter.nl (16)Missing (Film, 2023) - MovieMeter.nl (17)Missing (Film, 2023) - MovieMeter.nl (18)Missing (Film, 2023) - MovieMeter.nl (19)Missing (Film, 2023) - MovieMeter.nl (20)Missing (Film, 2023) - MovieMeter.nl (21)Missing (Film, 2023) - MovieMeter.nl (22)Missing (Film, 2023) - MovieMeter.nl (23)Missing (Film, 2023) - MovieMeter.nl (24)Missing (Film, 2023) - MovieMeter.nl (25)Missing (Film, 2023) - MovieMeter.nl (26)

',nextArrow: '

',responsive: [{breakpoint: 767,settings: {slidesToShow: 2.2,slidesToScroll: 2}}]});});

Externe links

Social Media

Volledige cast

Acteurs en actrices

Storm Reid

June Allen

Joaquim de Almeida

Javier

Ken Leung

Kevin Lin

Amy Landecker

Heather Damore

Daniel Henney

Agent Elijah Park

Nia Long

Grace Allen

Megan Suri

Veena

Tim Griffin

James Allen

Thomas Barbusca

Cody

Rick Chambers

Morning Host

', nextArrow: '

',responsive: [{ breakpoint: 767, settings: {slidesToShow: 2.7,slidesToScroll: 2 }}]});});

Alle Media

Video's en trailers

Voeg een video of trailers toe

Reviews & comments

  • 48 berichten
  • 22 meningen

* denotes required fields.

* denotes required fields.

  • 48 BERICHTEN
  • 22 MENINGEN

zoeken in:

Vorige12Volgende

umbra

  • 3715 berichten
  • 3454 stemmen

30 maart 2023, 04:47 uur

Vond deze wel beduidend boeiender en spannender dan 'Searching' uit 2018. Ik zat ik echt vrijwel ganse tijd aan het scherm gekluisterd.

jaxteller

  • 91 berichten
  • 30 stemmen

2 april 2023, 04:04 uur

keep these coming wat mij betreft.

knuppel ihhh

  • 309 berichten
  • 175 stemmen

3 april 2023, 09:50 uur

Eigenlijk hoef ik niets meer toe te voegen aan de commentaren hier. Ik heb eerder dit soort films gezien waarbij online van alles gevonden wordt. Het eerste gedeelte van de film is wat lastig door te komen omdat je de hele tijd naar een beeldscherm van een druk klikkende hoofdrolspeelster zit te kijken. Het vinden van informatie gaat haar wel heel makkelijk af en de techniek werkt ook mee. Als ik omgekeerd zoek naar een telefoonnummer dan wordt hij 9 van de 10 keer niet gevonden. Haar social media accounts lopen over maar ze vind alles in een keer. Het meisje is slimmer dan de FBI. Niet een keer maar continu. Het verhaal heeft (te)veel plot twists hoewel het uiteindelijk een eenvoudig verhaal is. Maar je zet wel de hele rit aandachtig te kijken en wilt weten hoe het afloopt

Fisico (moderator films)

  • 8519 berichten
  • 4779 stemmen

8 april 2023, 15:48 uur

Een film die veel gelijkenissen kent met het al eerder genoemde Searching (Film, 2018). Ik ben niet zo mee met die social media toestanden en al dat geklik en geswipe tussen al die schermpjes ging vrij snel voor me.

Dat gegeven zorgt wel voor een zekere dynamiek en snelheid in de film. De film valt niet echt stil en de spanning wordt onderhouden. Wel kan je je ernstige vragen stellen of het privé-onderzoek wel realistisch is. Als de FBI er al niet kan achterkomen, wie dan wel?

Nu, realistisch of niet, aan de andere kant zorgt de film ook wel voor een soort bewustwording van al die social media. Met al dat hacken kan je eigenlijk niet voorzichtig genoeg zijn. Eens ze bvb het paswoord van je mailaccount hebben, worden ook de andere toegangen geopend.

Naar het einde toe ontspoort het wat met die twist, maar als je nog niet helemaal gek geworden bent van al dat geklik, is deze film best wel OK voor een keertje.

ibendb

  • 4193 berichten
  • 2472 stemmen

12 april 2023, 22:19 uur

Eerste helft zat ik echt op het puntje van mijn stoel. Erg spannende opbouw zonder veel overbodig gedoe. De editing is vlot en het acteerwerk van vooral Storm Reid is erg sterk.

Jammer dat de derde akte nogal standaard en oninteressant bleek te zijn. Een gigantische anticlimax die voortbloeit uit de wervelwind van plottwists. Misschien een of twee twists minder en het zou allemaal geloofwaardiger blijven. De connectie met het verhaal was hier volledig weg.

3*

rickromero

  • 22 berichten
  • 20 stemmen

26 april 2023, 10:50 uur

Leuke spannende film! De uitwerking was goed gedaan!

Leuke personages ook, de Colombiaanse man vond ik een leuke toevoeging.

Het is geen complex verhaal en de twist op het einde vond ik niet echt origineel en een beetje zwak! Maar het is zeker een leuke film om te kijken als er niks op tv is!

scorsese

  • 11859 berichten
  • 10240 stemmen

8 mei 2023, 15:57 uur

Goeie film over een tienermeisje die alleen thuis blijft als haar moeder en diens nieuwe vriend op vakantie gaan. Geen direct vervolg, maar wel eenzelfde soort film als Searching (dat dus opnieuw geheel verteld wordt via schermen). Onderhoudend omdat het verhaal/mysterie zich met een flink tempo ontvouwt, en het zit ook gewoon goed in elkaar. Doet zeker niet onder voor het eerdere deel.

KritischVentje

  • 132 berichten
  • 185 stemmen

25 augustus 2023, 11:08 uur

Juntao! Juntao!!

Heerlijk als ik weer Ken Leung op het scherm zie. Onderschatte acteur.

Film was echter matig. Best wat plotholes en onwaarschijnlijkheden. Maar ach, de meeste neem je voor lief maar ergens wordt het wel een beetje te veel. Ik vond Unfriended (Film, 2014) - MovieMeter.nl nét iets beter dan deze film. Het was voor mij nooit ergens spannend.

Middelmatige acteurs (en daar zitten er genoeg van in deze film) geven een extra neppe dimensie aan dit type film.

Ebenezer Scrooge

  • 1997 berichten
  • 3020 stemmen

28 augustus 2023, 13:02 uur

Geen dag zeggen als ze ophangt of als d'r vriendin naar huis gaat, voelt allemaal heel onnatuurlijk... Ook de lay-outs op het scherm zien er nep uit, had wel iets weg van seniorweb of iets dergelijks..

Steeds ontdekt ze weer iets en gaat de muziek telkens weer een tandje hoger, maar echt eng of schokkend wordt het nooit.

Uiteindelijk wordt dan duidelijk hoe de vork in de steel zit, heel flauwe ontknoping overigens, en wordt daar ook nog eens een minuut of 20 aan vastgeplakt. Het leek wel een eeuwigheid te duren.

Er wordt ook niks gedaan met zoeken op Google Maps/Street View, dus bijvoorbeeld aan de hand van een paar aanwijzingen op een foto gaan uitzoeken waar de foto is gemaakt, waar iemand zich bevindt of is geweest.

In de film Lion zit zo'n 'zoek'-scène, die steekt wel goed in elkaar..

Rodger

  • 1688 berichten
  • 1653 stemmen

29 augustus 2023, 05:39 uur

Prima goeie film, werd mooi gebracht, en goed gemaakt.

Het verhaal bouwt langzaam op naar een spannend einde.

3.5 ***

filmkul

  • 1913 berichten
  • 1896 stemmen

3 september 2023, 17:07 uur

Redelijk sterke thriller. Het verhaal zit best leuk in elkaar maar is niet altijd even logisch of geloofwaardig. De uitwerking is best verrassend. Ondanks dat de hele film zich op een laptop scherm afspeelt, verveelt hij geen moment. De spanning is continue aanwezig en wordt goed opgebouwd. Een paar leuke twists zorgen nog voor een verrassing. Het einde is helaas wel wat minder. Maar verder dik in orde en een goeie spannende wegkijker. Ook de acteurs weten het niveau hoog te houden. 3.5

Shadowed

  • 8671 berichten
  • 5428 stemmen

5 september 2023, 14:19 uur

Leuk. Altijd leuk.

De opkomst van dit soort internetthrillers is iets dat ik alleen maar kan aanmoedigen, vooral omdat ze zo goed weten te boeien. Het begon allemaal bij horrorfilms, maar nu is de overgang ingezet naar wat toegankelijkere films voor het grote publiek. Resultaten zoals Missing moeten het veel meer hebben van spanning dan scares. Ik kan beide uitgangspunten waarderen, zo ook dus deze film.

Ik heb mijn twijfels over Storm Reid. Wat mij betreft totaal ongeschikt om een film als deze te dragen, maar nu geven Johnson en Merrick haar ook niet teveel draaglast. Alle dramatiek wordt bijna uitsluitend gecommuniceerd via de visuele beeldspeling en daar heb ik totaal geen moeite mee. Voor enige tijd gaat dat ook perfect. De film is spannend en onvoorspelbaar en dan had ik de uitgekauwde dramatiek en het leunen op toevalligheden makkelijk kunnen excuseren.

Helaas klapt de film in sneltreinvaart tegen een betonnen muur aan eenmaal de onthullingen worden gedaan. Zo'n knappe opbouw wordt in een vingerknip teniet gedaan. Ik heb toch een klein zuchtje moeten uitkramen, want het was voor enige tijd oprecht een spannende en enorm boeiende film. Ze hebben zeker ervaring opgedaan met de editing, want die was sneller en behendiger dan in bijvoorbeeld Searching. Leuk om te zien hoe alle soorten films evalueren.

Jammer dat het zo uitpakt, want ik heb de volle speelduur van 110 minuten geboeid gekeken. Als er een competent team achter dit soort concepten staat dan ben je gegarandeerd in het karretje gestapt voor makkelijk vermaak. Volgende keer misschien een schrijver inhuren die niet met achterlijke onthullingen op de prop komt, maar dat verwatert niet het feit dat mijn avond zelden zo snel over is gegaan. PS. het lijkt me nogal onwaarschijnlijk dat je je ex-man waar je een kind mee hebt gekregen niet in de auto herkent als hij enkel een petje op heeft.

El ralpho

  • 1423 berichten
  • 1040 stemmen

6 september 2023, 22:30 uur

Home alone

Searching vond ik niet veel meer dan een variant op het found footage genre, die ook titels als de Unfriended reeks volgen. Met dit vervolg is deze aanpak intact gebleven, maar dit is ook nogal logisch omdat Missing anders geen bestaansrecht zou hebben gehad. En dus volgt er meer van hetzelfde. Al vond ik de bizzariteit aan plottwists hier wel een stuk sterker dan in het eerste deel. Ook het feit dat je het verhaal nu volgt vanuit de ogen van een tiener die optimaal gebruik maakt van de hedendaagse technologie zorgt voor een verfrissing ten opzichte van het eerste deel.

Het is met name de finale die Missing laat stranden in een vrij standaard thriller, wat zonde is wanneer je kijkt naar de opbouw die hieraan vooraf gegaan is. Hoewel ik het einde wederom niet aan zag komen, stelde deze wel teleur. Best bijzonder ook trouwens als de dader zo’n ingenieus plan in elkaar zet en dan zoveel steken laat vallen. Hoewel ik opgelucht was dat moeder en dochter het beide overleefden vond ik de hele finale hier omheen in alle opzichten veel te ondermaats. Ondanks de positieve verbeteringen ten opzichte van Searching vind ik beide films van een gelijk niveau. Missing lijkt aanvankelijk sterker dan zijn voorganger, maar Searching heeft een constanter niveau.

3,0*

maurice32

  • 1194 berichten
  • 1681 stemmen

9 september 2023, 12:28 uur

Bijna 2 uurtjes naar zo een film kijken, duurt gewoon te lang.

1,5 uur zou beter zijn geweest.

boemboem27

  • 1269 berichten
  • 1161 stemmen

8 oktober 2023, 23:41 uur

Boeiende film, net als Searching uit 2018.

lijkt in het begin wat vreemd om eigenlijk de gehele film net als searching

naar computerbeelden zit te kijken

en toch blijft het best wel spannend

zo zie je maar weer dat je wel heel veel kunt vinden op internet en dat er niets meer echt prive is

als je de weg weet... is er veel te vinden

edenn

  • 5 berichten
  • 0 stemmen

27 oktober 2023, 16:28 uur

Ik had zeker iets anders verwacht van deze film. Ik dacht dat het opnieuw een film zoals "Searching" zou zijn, maar ik vond het een oke kijkervaring. Hoewel het verhaal en de twist niet bijzonder opvallend waren, was er niets mis met de film. Het is gewoon een snelle kijk en dan door naar de volgende.

Brabants

  • 2716 berichten
  • 2032 stemmen

18 november 2023, 13:35 uur

Missing is een film die qua concept(ondanks dat het niet nieuw is) best interessant kan zijn. Wat daar tegenover moet staan is een sterk verhaal. Hier mist het mijns inziens aan en zitten er te veel onwaarschijnlijkheden in de film. Dat maakt het binnen dit concept lastig om te kunnen waarderen.

Corcicus

  • 2583 berichten
  • 3593 stemmen

5 januari, 10:51 uur

Sterke thriller en de best gemonteerde found footage-film die ik ooit voor ogen kreeg. De kleurrijke cast overtuigt en er zit voldoende vaart en suspense in het verhaal om de kijker vast te houden. Wat mij betreft beter dan Searching.

Vorige12Volgende

Missing (Film, 2023) - MovieMeter.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated:

Views: 5303

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.